Бесплатная консультация

Бесплатная консультация

Спасибо!
Не выключайте, пожалуйста, свой телефон. Мы скоро перезвоним вам. До связи :)
Закрыть
Консультант Ганна Гайдукова
Ганна Гайдукова (063) 440 39 03 Зворотній дзвінок

Посвідка на тимчасове проживання в Україні

Оформлення тимчасової посвідки на проживання

Бізнес
Бізнес

Всі види проектних робіт реєстрація бізнесу

Волонтерство
Волонтерство

Волонтерська діяльність, благодійність в благодійному фонді

Шлюб
Шлюб

Офіційно зареєстровані сімейні відносини

Релігія
Релігія

Особливості релігійної віри, релігійного світогляду

Запишіться на консультацію

У багатьох іноземних громадян та осіб без громадянства існує ряд причин для багаторазового відвідування України. Для того щоб спростити процедуру в'їзду на територію України і узаконити тут своє перебування, іноземцям має сенс пройти через оформлення тимчасової посвідки на проживання. Ось деякі ситуації, в яких іноземцям необхідна ця процедура:

  • Для влаштування на роботу в українське підприємство чи представництво іноземного підприємства на території України.
  • Для навчання. У даному випадку віза, за якою іноземець в'їхав до України, повинна бути оформлена за клопотанням Міністерства освіти України.
  • Для возз'єднання сім'ї, в якій один з подружжя є громадянином України або ж має тимчасову посвідку на проживання.
  • Для участі у зареєстрованих технічних проектах, організованих як міжнародна допомога.
  • Для ознайомлення населення з релігійними вченнями. У такому випадку віза видається за наявності запрошення від релігійної організації та клопотання Державного комітету з питань релігії.
  • Для участі в науковій та культурній роботі, волонтерських організаціях за програмами, передбаченими міжнародними договорами.
  • Для роботи кореспондентом іноземних ЗМІ.
  • У тих випадках, коли примусове повернення іноземця, який перебуває незаконно на території України, неможливо в силу непереборних обставин.

Оформити тимчасову посвідку іноземець може в ОВІРі. Залежно від виниклих причин, для оформлення тимчасової посвідки на проживання визначається, чи буде це центральний орган міграційної служби або певний територіальний орган за місцем проживання.

Перелік документів у кожному випадку також має свої особливості. Обов'язковими документами є:

  • заява іноземця про надання тимчасового дозволу на проживання;
  • паспортний документ, його копія та легалізований переклад;
  • 4 фотографії 3,5 см на 4,5 см;
  • документ, що свідчить про сплату держмита.

Додатково подаються:

  • Якщо підставою для оформлення є шлюб, то додається копія свідоцтва про шлюб, довідка про доходи чоловіка - громадянина України, і гарантійний лист від нього про взяття на себе витрат з утримання іноземця.
  • Якщо підставою для оформлення є працевлаштування, то додається копія дозволу на працевлаштування.

Обговорення і відгуки (3)

Корнелий
21.03.2017 11:32

Як отримати посвідку на право тимчасового проживання в Україні для іноземця, який зареєструвався в Україні підприємцем і перебуває в Україні більше 180 днів на рік ?

НАКАЗ
21.03.2017 16:16

Доброго дня, Корнелій.

Реєстрація ФОП не є підставою для отримання посвідки на тимчасове проживання.
Без наявності посвідки іноземець не має права перебувати на території України більше строку візи, або 90 днів протягом 180 (залежить від країни громадянства іноземця).
Для отримання посвідки такому іноземцю необхідно встановити наявність підстав для отримання посвідки, визначені в статті 4 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, сплатити штраф за порушення строків перебування на території України, виїхати з України на певний строк. Після повернення - підготувати відповідний пакет документів (залежно від підстав отримання) та подати на розгляд до Державної Міграційної Служби України.

З повагою, ЮО "НАКАЗ".

Зоя Васильевна
28.01.2014 17:33

Добрый вечер. Если иностранец оформляется как финансовый директор. Директор есть. Какие документы нужно готовить в Овир для правильного оформления "Тимчасового виду на проживання" кроме •заява іноземця про надання тимчасового дозволу на проживання;
•паспортний документ, його копія та легалізований переклад;
•4 фотографії 3,5 см на 4,5 см;
•документ, що свідчить про сплату держмита.
Спасибо за ответ.
С уважением Зоя Васильевна